Duurzame energie

De laatste jaren is duurzame energie steeds belangrijker geworden. Er is steeds meer aandacht voor de klimaatverandering. Installatiebedrijf van Burk draagt graag zijn steentje bij aan het milieu en is voorstander van duurzame energie. Duurzame energie is minder belastend voor het milieu, niet schadelijk en raakt niet op.

Op dit moment wordt het grootste deel van de opgewekte energie in Nederland nog gewonnen uit fossiele brandstoffen: het ‘tegenovergestelde’ van duurzame energie. Fossiele brandstoffen zijn steenkolen, aardolie en aardgas. Daar wordt elektriciteit uit opgewekt.

Deze fossiele brandstoffen zijn schadelijk voor het milieu: ze zorgen voor de uitstoot van CO2-gassen, waardoor het broeikaseffect nog erger wordt. Daarnaast komen er nog andere stoffen vrij bij het produceren en consumeren van fossiele brandstoffen. Die stoffen zorgen voor verzuring van lucht, water en de aardbodem. Ze dragen daardoor bij aan de klimaatverandering.

Fossiele brandstoffen zijn naast milieubelastend ook schaars: ze raken een keer op. Duurzame energie is daarentegen oneindig beschikbaar: die komt uit bronnen als zon en wind. Duurzame energie wordt daarom ook wel groene of hernieuwbare energie genoemd.

Installatiebedrijf van Burk kan u onderstaande producten op maat bieden ten aanzien van duurzame energie.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een innovatief en duurzaam systeem dat samen met of in plaats van uw CV-ketel functioneert. Het apparaat onttrekt warmte aan de lucht of het grondwater, en is zo in staat om zonder gasverbruik uw woning te verwarmen en warm water te leveren. Bepaalde warmtepompen kunnen tegelijkertijd functioneren als mechanisch ventilatiesysteem, wat bevorderlijk is voor de luchtkwaliteit in uw woning. Een warmtepomp is een van de duurzame oplossingen om uw woning te verwarmen en flink te besparen op uw maandelijkse energiekosten. Bovendien zorgt het gebruik van een warmtepomp voor een lagere CO2-uitstoot.

Duurzame energie: warmtepomp - Installatiebedrijf van Burk

Warmteterugwinning WTW

Een WTW systeem is een gesloten systeem. In de WTW unit bevinden zich twee ventilatoren en een warmtewisselaar. Warmteterugwinning is een principe waarbij de warmte van afgevoerde lucht wordt overgedragen aan verse, nog niet opgewarmde lucht. Deze warmte zou anders verloren gaan, maar met een WTW / warmteterugwinunit kunt u zo aanzienlijk besparen op uw energieverbruik.

Zonnepanelen

Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. Deze elektriciteit is dan nog niet meteen klaar voor gebruik. Zonnepanelen produceren namelijk gelijkstroom, terwijl wij wisselstroom nodig hebben. Daarom worden zonnepanelen altijd geïnstalleerd met een omvormer die de gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Deze stroom gebruikt u vervolgens voor uw elektronische apparaten, zoals de televisie, vaatwasser en koelkast.

Zonnepanelen bieden veel voordelen voor u, maar ook voor het milieu. Zonnepanelen wekken schone energie op en zijn hiermee een duurzaam alternatief voor de vervuilende fossiele brandstoffen.

Zonnepanelen - Installatiebedrijf van Burk

Zonneboilers

Een zonneboiler verwarmt water door middel van zonlicht. Aangezien zonlicht niet opraakt en er bij productie en gebruik van een zonneboiler nauwelijks CO2 vrijkomt, is een zonneboiler een verstandig en duurzaam alternatief. Een huishouden met een zonneboiler verbruikt ongeveer de helft minder aardgas voor waterverwarming.

Vraag een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Contactpersoon
Mark van Burk

Telefoonnummer
0345 – 508175

E-mailadres
info@installatiebedrijfvanburk.nl